24-UURS SERVICE

Wij zijn 7 dagen per week beschikbaar. U kunt ons bereiken op 06 52592542


 

Tips voor platte daken

Belopen
Ga niet uw dak op bij extreem koude of warme dagen omdat de bitumen dan erg bros of zacht kan zijn. Bij normale temperaturen kunt u gerust op uw dak lopen. Let er wel op dat u niet op randen of details gaat staan.

Scheurtjes in de bedekking
UV-straling beinvloed de levensduur van uw dak. De dakbedekking gaat in de loop der jaren kleine scheurtjes vertonen (krakuleren) die water gaan doorlaten. Grind of tegels op dak is een optie.

Knallen in de winter
Op uw plat dak blijft water staan dat in de winter bevriest, het bevroren water gaat werken en scheuren. Dit is het vervelende geluid dat u binnen hoort. Door grind op het dak aan te brengen of een beter afschot bent u van dit probleem af.

Reukoverlast
Platte daken uitgevoerd met onbeschermde bitumen verspreiden in de zomer een een asfaltgeur. Pas in dit geval steeds leislag of grind als bescherming toe.

Dakgrind
Grind verlengd de levensduur van uw dak i.v.m. bescherming tegen UV-straling. Ook dempt het geluid en houdt het uw woning zomers langer koel. Grind wordt vaak toegepast op een dak waar voor een geballast systeem is gekozen (b.v. op betondaken), het grind dient dan als ballast voor het opwaaien van de bedekking.

Scheuren in het lood
Lood mag in maximale lengtes van 1 meter worden verwerkt, zo niet dan onstaan er op verschillende plaatsen scheuren. Het lood moet gerepareerd worden met zelfklevende bitumenband of in het ergste geval worden vervangen.

Inbraakpreventie
Lichtkoepels zijn over het algemeen erg inbraakgevoelig. Zorg voor "anti-diefstal" schroeven en laat eventueel nieuwe pantser (polycarbonaat) koepels monteren. Een metalen rooster aan de binnenzijde vormt de beste bescherming maar is wel minder fraai. Zorg er in ieder geval voor dat er niet makkelijk op het dak te komen is.

Onderhoud
Laat minimaal twee keer per jaar uw dak schoonmaken i.v.m. het openhouden van de goten en hemelwaterafvoeren. U kunt bij ons ook naar een onderhoudscontract vragen zodat u er zelf geen omkijken naar heeft.

Beplanting
Verwijder elk voorjaar de klimop tot minimaal 50 centimeter onder de dakrand. Hierdoor voorkomt u dat deze onder de daklijst of op het dak groeit en lekkages veroorzaakt. Snoei ook de takken die boven het dak hangen zoveel mogelijk weg om verstopping op het dak te voorkomen.

Verstoppingen
Boldraadroosters of vuilvangers zijn er om vuil en bladeren tegen te houden zodat deze niet in de riolering terecht komen. Om de doorstroming van het water niet te beinvloeden moeten de roosters wel regelmatig schoongemaakt worden.

Afwatering
Controleer ieder jaar uw riolering op de doorstroming van het water en laat om de 25 à 30 jaar uw riolering reinigen. Bij zware regenval of langdurig regen kan het verzuimen hiervan leiden tot een enorme ravage en/of schade.

Onderhoudscontract
Om uzelf te behoeden van dit onderhoud kunt u bij ons een onderhoudscontract laten opstellen. Wij komen dan twee keer per jaar uw dak schoonmaken en controleren het dak op slijtage en kijken of er eventueel details aan vervanging toe zijn. Met een onderhoudscontract is uw dak in goede handen en kunt u met een gerust gevoel op vakantie of de winter door.


 
Daktechniek Drenthe | Oosterdiep w.z. 15 | 7881 GK Emmer-Compascuum | T +31 (0)6 52592542 | E info@daktechniekdrenthe.nl
Daktechniek Drenthe 2009